top of page

KAKŠNE COPATE NAJ NOSIJO OTROCI V ŠOLI IN VRTCU?

Updated: Aug 29, 2023

Prava izbira copat za otroke je zelo pomembna, saj v njih preživijo veliko časa. Tu je nekaj nasvetov kakšne copate naj otroci nosijo v šoli in vrtcu:


Udobnost: Copati morajo biti udobni in prilagojeni velikosti otrokovega stopala. Otrok naj bi imel dovolj prostora za premikanje prstov in stopalo naj ne bi bilo stisnjeno ali pretesno.


Podpora in blaženje: Otroci so ves dan aktivni, zato so primerni copati, ki nudijo dobro oblazinjenje in podporo stopalu. To je še posebej pomembno pri mlajših otrocih, katerih stopala še rastejo in se razvijajo.


Primernost za različne dejavnosti: Otroci so v šoli ali vrtcu vpleteni v različne dejavnosti, zato naj bodo copati primerni za različne dejavnosti ter zagotavljajo dober oprijem na različnih podlagah. Guma naj bo na delih kjer jo otrok potrebuje (spredaj in zadaj).


Materiali: Copati naj bodo izdelani iz kakovostnih materialov, ki omogočajo dihanje stopal in preprečujejo neprijeten vonj. Usnjeni copati so zato najboljša izbira.



Enostavnost obuvanja: Za mlajše, vrtčevske otroke, ki se se še učijo samostojnega obuvanja je dobro, da izberete copate, ki jih lahko hitro in enostavno obujejo ter sezujejo. Naši BabySoft copati so zaradi ježka odlična izbira.


Preverjanje pravil šole: Vsaka šola ima lahko svoja pravila glede obutve, zato se prepričajte, da se copati ujemajo z šolskimi smernicami. To predvsem velja za starejše otroke, ki si želijo imete usnjene natikače. :)


Velikost: Redno preverjajte otrokovo velikost copat, saj se stopala hitro razvijajo. Če so copati premajhni, lahko povzročijo nelagodje in težave z razvojem stopala. Kako izmeriti velikost stopala si lahko preberete v tem članku. Velikosti veljajo za naše šolske copate in Babysoft.





V nadaljevanju si oglejte našo ponudbo copat za vrtec in šolo. V mesecu avgustu imamo še posebno akcijo, kjer ob spletnem nakupu otroci poleg copat dobijo še vrečko za copate.



144 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page