top of page

5 NASVETOV PRI IZBIRI ŠOLSKIH COPAT

Updated: Aug 21, 2023

Otroška stopala so v šolskih copatih tudi do 8 ur na dan, zato je izbira copat za novo šolsko leto še kako pomembna!




1. Izbira udobnih copatov


Copati naj bodo mehki a še vedno dovolj čvrsti v namen podpore stopalu. Naj bodo udobni in primerno široki za prosto gibanje prstov in pete v vseh smereh. Izogibajte se izbiri toge obutve!



2. Izbira primernega materiala


Pri nas prisegamo na usnje. :) Usnje skozi svoje pore diha, kot tudi vpija znoj. Prav tako je izjemno elastičen in prilagodljiv material, ki se šolarju hitro uleže po stopalu. Hkrati pa velja tudi za zelo trpežnega.



3. Izbira primerne velikosti


Šolski copati ne smejo biti preveliki in ne premajhni. Priporočamo, da imajo za približno en prst dodatnega prostora v sprednjem in zadnjem delu. To bo omogočalo prosto gibanje stopala, hkrati pa copat ne bo preveč ohlapen.

Za lažje nakupovanje v naši spletni trgovini, si lahko na povezavi https://www.alenka-design.com/post/usnjeni-copati ogledate kako izmeriti stopalo in naročiti pravo velikost.

Imamo velikosti vse do 45-46 (večje številke od te po dogovoru).



4. Izbira primernega podplata

Otroški usnjeni copati, ki so na podplatu prekriti s katerokoli umetno maso, izgubijo svojo "vlogo". Pore usnja skozi katere noga diha, se prekrijejo in posledično noga ne diha.

Zato smo pri naših šolskih copatih gumo zašili le na mestih, ki jih otrok potrebuje. Spredaj in zadaj. Ne skrbite! Usnje je vodoodporen material in ne bo nič hudega, če otrok stopi na kaj mokrega! :)




5. Izbira kvalitetnih in vzdržljivih copat


Ker otroci v copatih preživijo večino časa v dnevu, je obraba le teh pričakovana. Vprašanje je le, kdaj... :) Kot dolgoletni proizvajalci šolskih copatov se trudimo, da našim otrokom ponujamo kvalitetne in vzdržljive copate. Zato izbiramo le najboljše materiale in se trudimo s kakovostno izdelavo.







bottom of page